CMS modules by everest poker.

Cégtörténet

Az évek mögöttünk, a tapasztalat mellettünk, a feladat előttünk.

 

1.jpg             A vállalkozás 1989. január 3.-án alakult, mint egyéni vállalkozás. A cég alapítója Csercsics Antal, aki kezdetekben Toronyban a családi háznál tevékenykedett. 11.jpgMivel a kis méretű 37 m2-es műhelyben egy idő után már nem fért el, ezért a falu szélén vásárolt a család egy területet, ahol lehetőség nyílott a terjeszkedésre. A cég jelenlegi székhelye Toronyban található, amely az osztrák-magyar határ közelében helyezkedik el.

 

A telephely a kezdeti időszakban még csak 350 m2 területű volt, amelyen élfóliák gyártásával foglalkoztunk. A faiparnak ezen területe eléggé választékhiányos volt akkoriban, így érthető a cég termékeire való hatalmas igény, és ennek következtében a gyors fejlődés beindulása.

 

1.jpg1991-ben már megvolt az anyagi forrás is ahhoz, hogy nagyobb területen valósítsák meg elképzelésüket, és kialakítsák a 300 m2-es bemutatótermet, az amúgy egy hektáros megvásárolt területen.

1.jpg
1992-től ugyancsak vásárlói ösztönzésre bútorlap kereskedelemmel és méretre vágással bővült a vállalkozás szolgáltatásainak köre. A későbbiek folyamán pedig ez kiegészült még a bútorgyártáshoz szükséges termékek forgalmazásával is.

3.jpg1994 végére megépült a lapszabász üzem, melyben méretre vágás, fóliázás, éllécezési munkafolyamatok zajlottak.

A cég folyamatos fejlődését mi sem tükrözi jobban, mint hogy az első öt év fejlesztéseit, terjeszkedéseit saját erőből finanszírozták. Az első három évben az árbevételek évről-évre megsokszorozódtak, és az ezt követő évek során is folyamatos árbevétel növekedés volt tapasztalható.

1995-ben újabb nagy beruházások vették kezdetét. Megvásárolták az első szállító járművet, belekezdtek a 2000 m2-es szerelvényraktár építésébe. Megkezdték emellett az ajtógyártáshoz szükséges gépek beszerzését, valamint egy 1000 m2-es ajtógyártó üzem felépítését is, amely a következő évre el is készült.6.jpg

1997-ben beindult a 3D-s (vákuumfóliázott) ajtók gyártása, melyekre mai napig van igény.

2000-ben a vevői igények kielégítését szem előtt tartva újabb újdonsággal álltak elő és megkezdték a tömörfa ajtók gyártását. Ehhez Murakeresztúron vásároltak egy 2500 m2-es üzemet, ahol korábban is faipari tevékenység folyt. Ebben az üzemben történik a fa, furnérozott ajtók, mándlirúd gyártása. 2008-tól ez az üzem az étkezőgyártásban is fontos szerepet játszik.

9.jpg2001-ben lehetőség nyílt a Széchenyi-terv keretien belül újabb beruházások megvalósítására. Ekkor épültek meg az új épületek, mint az ajtófront gyártás és kazánház épületei. A fóliázott frontgyártás fejlesztéséhez új gépek beszerzésére is sor került.

A fa és furnérozott frontok felületkezelése Murakeresztúron megszüntetésre került és innentől a toronyi új üzem festő részlegében végezték. A termékfejlesztések eredményeképpen bevezetésre került antikolt ajtóknak a felületkezelését is ebben az üzemben végzik.7.jpg

2001-ben az EN ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszer került bevezetésre.

A cég létszáma 2003-ban érte el az eddigi csúcsot, 170 főt, mely az alapításkorit figyelembe véve jelentős fejlődésnek tekinthető, amelyhez természetesen elengedhetetlen feltétel volt a vevői kör bizalma és kitartása.

8.jpg

         2005-től a kiskereskedelmi üzletben a Piper bútorlátvány tervező program került bevezetésre. A vásárlónak igénye szerint megtervezik a bútort. A program segítségével rövid idő alatt tudják változtatni a bútorfrontok, a korpusz színét, az ajtó típusát, a fogantyúkat és az egyéb kiegészítőket.

Ugyanezen év októberétől a lapszabászati tevékenység minőségi javítása érdekében egy új Holzma táblafelosztó gépet állítottak üzembe.9.gif

2006 év elején elindították egy új integrált vállalatirányítási rendszer bevezetését, amely az MBI software company terméke.

2008-ban elkezdték a tömörfa étkező garnitúrák gyártását a német piacra, ez a válság kezdetével egy időben érkezett a céghez, de rövid idő alatt megerősödött és a negatív hatásokat jelentősen ellensúlyozta. 5.jpg

2010-ben a német piac minőségi és mennyiségi igényeinek megfelelni akarva szakmai gyakorlatokon vettek részt. Elindították a magasfényű „plexi” ajtók fejlesztését, később forgalomba hozatalát.
10.jpg

2012-ben pályázati úton új élzárógépet, és elszívórendszert kapott a lapszabászat, ahol a régiek cseréje 11 év után már szükségszerű volt. Év elején megújtották honlapukat és év végére elindították webshopukat is.13.jpg

2013-ban ismét pályázatokat nyertek, ezúttal az informatikai rendszer megújítására, valamint munkarő felvételre. 

 

A gazdasági világválság és annak még mindig tartó utózöngéi, valamint a hazai piaci helyzet stagnálása-romlása a Csercsics Faipari Kft.-t sem kerülte el. Az értékesítési lehetőségek leszűkültek. Azonban a kihasználatlan kapacitások lekötése sikerrel járt. Napjainkban a cég átlag 86 fővel, megerősödve, azon dolgozik, hogy nagyobb hatékonysággal tudja kielégíteni a vásárlók igényeit.

 

 

Created by NanoIT © 2012 | Csercsics Faipari Kft. | +36 (94) 540-650 | Tárhely: Isis-Com Kft. - +36 (94) 900-900 | csercsics@csercsics.hu | Adatvédelmi nyilatkozat
Copyright 2012

©