• de

Bútorfogantyú trendek 2023-ban – Kézzelfogható stílus

Az otthoni berendezés során az apró részletek is jelentős szerepet játszanak a kialakításban. Az egyik ilyen fontos részlet, amelynek nemcsak funkcionális szerepe van, hanem a designban is kiemelt figyelmet kap, az a bútorfogantyú. Hajlamosak vagyunk kevés figyelmet szentelni ennek az aprónak tűnő kiegészítőnek, azonban a bútorfogantyú több mint pusztán egy praktikus eszköz, vagy szükséges részlet. A jól megválasztott fogantyúk kifejezhetik a személyes stílusunkat, és egyedi vonalakkal és textúrákkal gazdagíthatják bútorainkat, és végső soron az egész enteriörre hatással vannak. 

2023-ban számos izgalmas trend van jelen a bútorfogantyúk terén. Cikkünkben bemutatjuk a legfrissebb trendeket, amelyek inspirációként szolgálhatnak, ha éppen felújítasz vagy új otthonodat tervezed.

1. Minimalista elegancia:

Az egyszerű, letisztult vonalak és a minimál design továbbra is népszerű marad 2023-ban. Az ilyen típusú bútoroknál a fogantyúk inkább diszkrétek és egyszerűek lesznek. A vékony, fémes fogantyúk, mint például a rozsdamentes acél vagy a matt fekete, elegáns megjelenést kölcsönöznek a bútoroknak.

2. Természetes anyagok:

A természetes anyagokkal ellátott bútorok és kiegészítők népszerűsége továbbra is töretlen. A fa fogantyúk idén is divatosak lesznek, különösen az organikus formák és a különböző fafajták kombinációjában. A fa fogantyúk meleg és meghitt hangulatot teremtenek, és képesek egy csapásra megváltoztatni egy-egy bútor hangulatát.

3. Geometrikus minták:

A geometrikus minták és formák mindig izgalmas választásnak bizonyulnak a lakberendezésben. 2023-ban ezek a minták egészen kicsiben is képviselik magukat: betörtek a bútorfogantyúk közé is. Háromszögek, rombuszok és hatszögek idézik fel a gimnáziumi matekórákat otthonunkban.

4. Színek és kontrasztok:

Az élénk színek és a kontrasztok nagy népszerűségnek örvendenek 2023-ban a bútorfogantyúk terén is. Azok számára, akik merészebb megjelenést szeretnének otthonukban, színes fogantyúk jelenthetnek kiváló választást. Úgy tudunk izgalmas színkombinációkat vinni otthonunkba, hogy nem esünk túlzásokba, és a pénztárcánkat sem terheljük túlzottan. Az arany, az ezüst és a bronz árnyalatai továbbra is divatosak lesznek, és eleganciát és csillogást visznek a bútorokra, mondhatni ez az igazi “biztonsági játék” idén is. Emellett azonban a kontrasztos kombinációk, például a fekete fogantyúk a fehér bútorokon, vagy a színes fogantyúk a neutrális színű felületeken, izgalmas vizuális hatást hozhatnak létre otthonunkban.

gyerekes stílus nem csak gyerekeknek

5. Organikus formák:

Az organikus formák és ívek egyre több teret nyernek a belsőépítészetben, és nincs ez másként a fogantyú divatnál sem. Hullámos vagy görbe formák, amelyek követik a természetes vonalakat, puhaságot és eleganciát kölcsönöznek a bútoroknak. Ezek a kifinomult fogantyúk tökéletesen illeszkednek az organikus és természetközeli környezetbe, nem véletlenül népszerű választás mindenki számára, aki természetközeli és fenntartható otthont tervez.

6. Textúrák és anyagok kombinációja:

A textúrák és anyagok kombinációja új dimenziót adhat a bútor fogantyúknak is. Játszani nem csak a színekkel lehetséges, a különféle anyagok is izgalmassá varázsolhatják a helyiség megjelenését. Például a fa fogantyúk textúráját lehet kombinálni fémes elemekkel vagy üveggel, így létrehozva egy érdekes és egyedi megjelenést otthonunkban.

az üveg fogantyúk játékosan törik meg a fényt

7. Áttetsző fogantyúk:

Az áttetsző anyagok, mint például az üveg vagy a kristály, egyre népszerűbbek a bútor fogantyúk kialakításában is. Ezek a fogantyúk elegánsak, de kifejezetten modernek is, túl lépnek a néhány évtizeddel ezelőtt népszerű “gagyi” hatáson. Azáltal, hogy visszatükrözik, vagy épp átengedik a fényt, izgalmas, játékos megjelenést biztosít a különféle helyiségekben.

Számos izgalmas trend van jelen egy időben: a minimalista elegancia, a természetes anyagok, a geometrikus minták, a színek és kontrasztok, az organikus formák, a textúrák és anyagok kombinációja, valamint az áttetsző fogantyúk mind hozzájárulnak ahhoz, hogy otthonunkat egyedivé és stlíusossá varázsolhassuk.

a modern art deco fogantyúk 2023 slágerei

2023-ban a fenti stílusok még tovább finomodnak, így ugyan továbbra is több divatirányzat közül válogathatunk, mégis jobban körülhatárolható a fogantyúk kinézete. Az idei évben az úgynevezett “parisian chic” mellett helyet kapnak a játékos, már-már gyermeki megoldások is, melyet nem csak a gyerekszobában alkalmazhatunk bátran. Az indusztriális stílus, a skandináv megjelenéssel kézen fogva évek óta stabilan fix pontja a lakberendezésnek, és nincs ez másként a fogantyúk kinézeténél sem. 

Modern, vagy klasszikus, ipari és skandináv, kifinomult és gyermeki – ellentétek, melyek között bátran válogathatunk bútoraink díszítésénél, de a bátrabbak akár vegyíthetik is ezeket. Bárhogy is dönt, mi elkészítjük a megálmodott bútordarabokat!