• de

Kényelmes otthon helytakarékosan

Az otthonunk az egyik legfontosabb hely a világon, ezért elengedhetetlen, hogy kényelmes és funkcionális legyen. Már az ingatlan kiválasztásakor érdemes odafigyelni a fontosabb tényezőkre, azonban mi magunk is sokat tehetünk ennek érdekében a berendezés kialakítása során. Vannak viszont nehezítő tényezők, amik kreativitást és praktikus megoldások bevetését igénylik. Ilyen például, ha kis méretű lakást kell berendeznünk, és kihozni belőle a maximumot.

Ha az otthonunk kicsi, akkor a helykihasználás lesz a kulcs. Otthonunk kialakításánál mindig a szemünk előtt kell tartani ezt a szempontot ahhoz, hogy kényelmes és minden igényünket kielégítő otthont varázsolhassunk magunknak. Az otthoni helykihasználásban a fő titok, hogy a rendelkezésünkre álló összes teret okosan használjuk ki.

Íme, néhány helytakarékos megoldás, ötlet, amelyek segítségünkre lehetnek bármilyen otthonban:

1. Előszoba

Az előszoba általában a legtöbb lakás legkisebb, ugyanakkor nagyon is hasznos helyisége. Érdemes hát helytakarékos megoldásokban gondolkodni, és a kevés helyet praktikusan kihasználni. Amennyiben a hely engedi, kiváló megoldás lehet zárt szekrények használata az összes kabát, és akár cipőink elrejtésére. Amennyiben nem áll rendelkezésünkre egy teljes szekrény elhelyezésére alkalmas tér, akkor inkább a nyitottabb, akár falra szerelhető fogasok lesznek ideálisak. Ne felejtsük szem előtt tartani az előszoba fő funkcióját, ami egyértelműen az otthonról távozás és hazaérkezés könnyítésére szolgál. Egy összecsukható szék vagy pad szintén hasznos, de kis helyet foglaló bútordarab lehet, amely kényelmes helyet biztosít a cipők felvételéhez vagy levetéséhez egyaránt.

az előszoba megfelelő kialakítása segíti a készülődést

2. Konyha

A konyha az otthon egyik legfontosabb helyisége, de gyakran a legkisebb is, különösen, ha különálló helyiségről beszélünk. Azonban, számos helytakarékos megoldás áll rendelkezésre, mint például a különböző fali polcok és tároló egységek, amelyek a falon minimális helyet foglalnak, de nagy tárolókapacitással rendelkeznek. Érdemes a mélységet és a magasságot is maximálisan kihasználni, ezzel is további pakolási teret biztosítva számunkra. Az összecsukható asztalok és székek is nagyszerű lehetőségek lehetnek, ha kis konyhával rendelkezünk. Kiváló és modern segítség lehet az ATIM vasalatrendszer, ami az ideális térkihasználás szellemében praktikus, és sokoldalúan variálható. Az ATIM, a világ egyik vezető bútorba épített alumínium sínrendszer gyártója, mellyel az egyedi igényekhez alkalmazkova számtalan változatos mobil felület tervezhető meg és alakítható ki, akár a legkisebb helyiségekbe is. A szabadalmaztatott rendszernek köszönhetően, az összes mechanizmus bútorba építhető, vagyis az összes vasalat a szem elől rejtve marad. Ennél is nagyobb előny azonban az ideális helykihasználás, ami minden kis lakás tulajdonos álma.

az ATIM vasalatok különböző felhasználási módjai segítenek a helykihasználásban

3. Nappali

A nappali általában az otthonunk legnagyobb helyisége, de fontos, hogy itt is helytakarékos megoldásokat alkalmazzunk annak érdekében, hogy ízlésesen és komfortosan tudjuk kialakítani azt. Egy lapos TV és egy fali polc használata lehetővé teszi a helyiség maximális kihasználását anélkül, hogy nagyobb bútorokat kellene elhelyeznünk. A díványok és a fotelok alatti tárolók is nagyon hasznosak lehetnek, mivel további tárolóhelyet biztosítanak számunkra, akár a takarók, párnák vagy más tárgyak számára is. A kanapé (ugyan elsőre talán nem is gondolnánk) de valóban az egyik legpraktikusabb bútordarab lehet nappalinkban, ugyanis azon túl, hogy ülőhelyet biztosít, csak a kreativitásunk szab határt annak, milyen tárgyaink tárolására használjuk. Mi láttunk már amerikai konyhás nappalit, ahol a kanapé tárolójába volt elrejtve a ritkábban, csak vendégek érkezésekor használt összecsukható szék, de még a különlegesebb étkészlet is.

4. Fürdőszoba

A fürdőszobák a legtöbb otthonban szintén a kisebb helyiségek közé tartoznak, ezért a különféle helytakarékos megoldások itt is hatalmas segítségnek bizonyulhatnak. Egy szűk mosdóasztal használata például lehetővé teszi, hogy helyet takarítsunk meg a padlón, mégis minden napi használatú eszközünk elérhető közelségben legyen. A különféle polcok használata pedig lehetővé teszik a fürdőszobai tárgyak tárolását, például a törölközők és kozmetikai szerek rendszerezését. A legjobb esetben ezek zárt szekrénybe kerülnek, azonban ha nagyon kis területű fürdőszoba áll csak rendelkezésünkre, érdemesebb nyitottabb polcokban gondolkodni a légiesebb hatás elérése érdekében.

a szűk mosdóasztal segít helyet felszabadítani a padlón

Az otthoni helykihasználás kritikus fontosságú tehát azok számára, akik korlátozott területtel rendelkeznek otthonukban. Azoknak, akik a lehető legtöbbet szeretnék kihozni az otthonukból, az ésszerű helykihasználás nagyon fontos feladat. Kreativitásunk szab csupán határt a berendezés során, ugyanis a különféle asztalos megoldások ma már egyáltalán nem korlátoznak. Alakítsa ki velünk közösen álmai otthonát és növeljük az otthon kényelmét közösen!