• de

Kompakt(lemez) munkalapok – A minőség és a szép kivitelezés együttállása

Habár a konyhánk kialakításánál a praktikum a legfontosabb szempont, mégis fontos, hogy a küllemmel, a nekünk tetsző kialakítással is foglalkozzunk. Szerencsére ma már nem kell választanunk szép vagy hasznos konyhai berendezések között, hiszen  könnyedén tervezhetünk ízléses és strapabíró konyhát egyszerre.

Ha van olyan helyiség, ami igazán nagy igénybevételnek van kitéve otthonunkban, az a konyha. Számos hatás éri, hiszen rengeteg különféle funkciót tölt be. A konyhánk berendezéséről és a praktikus bútordarabokról már többször szót ejtettünk, ahogyan a megfelelő munkapult kiválasztásáról is, mégis fontosnak tartjuk, hogy haladva a korral, az újdonságokról is beszéljünk.

Mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgynevezett kompakt munkalapok, nem hiába. Már az elnevezés is sejteti, hogy ez az újdonság több előnyt is magában rejt, ideértve a kiemelkedő minőséget és a szemet gyönyörködtető formát.

Munkalapokat válogatva hamar rájövünk, ma már számos különféle típus közül válogathatunk igényeinknek megfelelően. Bármilyen szempontrendszert veszünk is figyelembe, egy biztos: a minőségben nem szabad kompromisszumot kötnünk. A kompakt munkalap pedig ideális választás erős igénybevételhez, de akár dekorációs céllal is alkalmazhatjuk. Lássuk tehát, milyen előnyökkel bír ez az új típusú, vékony munkalap.

Vékony, teljes anyagában színezett munkalapok.

A kompakt munkalapok előnyei

1. Kemény

Az első előnye tulajdonképpen az egyik legfontosabb tulajdonsága a kompakt munkalapoknak. Az anyag keménysége komoly teherbírást és jól használhatóságot eredményez, még vékonysága ellenére is. A mindössze 12 mm vastagságú lap határozottan stabil és nagy hajlítószilárdsággal rendelkezik.

Keménységének köszönhető, hogy akár hosszú évekig, évtizedekig is kiszolgál bennünket, akármennyire erős igénybevételnek tesszük is ki. Karcálló és strapabíró, ezért azokban a konyhákban is bátran használható, ahol mindennapos az ételkészítés, illetve ahol a konyha a társasági élet színteréül szolgál.

2. Higiénikus, könnyen tisztítható

A vékony munkalap tökéletesen zárt, pórusmentes, aminek köszönhetően rendkívül higiénikus. Könnyű tisztíthatósága még az igazán nagy tisztaságot kedvelő háziasszonyokat is lenyűgözi. Ráadásul, karcállóságának köszönhetően, valamint mivel nem károsítják a vegyszerek, bátran alkalmazhatunk erősebb tisztítóeszközöket és tisztítószereket is a pult takarításához.

3. Elegáns

Túl a praktikumon mindenképpen lényeges kiemelni a kompakt bútorlapok elegáns megjelenését is. Vékony, ezáltal könnyed megjelenést kölcsönöz még annak ellenére is, hogy valójában igen nagy súlyú.

Súlyát egyébként a konyhabútor tervezésekor is figyelembe kell venni, fontos, hogy nagy teherbírású korpusz szükséges a kompakt munkalap használatához.

4. Könnyen variálható

Könnyedsége ráadásul jól kombinálhatóvá teszi, és szabadon engedve fantáziánkat akár egyéb felületekkel is ötvözhetjük.

Ne féljünk a színek, minták kombinálásától!

5. Több, mint egy munkalap

Ha pedig még tovább merészkednénk, bátran alkalmazhatjuk a kompakt lapokat akár más felületen is. Nem csupán munkapultként szerelhető, akár konyhaszigetünk oldallapjaként, vagy falra szerelve is jól alkalmazható. Fontos azonban, hogy ebben az esetben szakértő segítségét vegyük igénybe, hiszen a lap súlya megnehezítheti a függőleges alkalmazást.

6. Nagy felületen is szépen alkalmazható

Variálhatóságát és jól alkalmazhatóságát biztosítja a mérete, hiszen a dupla méret megrendelése sem jelenthet gondot. Az akár 1300 mm széles tábla a legnagyobb konyhákban való alkalmazást is lehetővé teszi, legyen szó munkapultról, vagy egyéb felületek burkolásáról.

7. Nem ázik fel

Jól alkalmazható tehát a konyha különféle pontjain, de akár a fürdőszobában is, hiszen annak ellenére, hogy a kompakt lap nem igényel élzárást, mégsem ázik fel. Ezzel segíti konyhánk tartósságát, és lehetővé teszi azt, hogy a cserére csak akkor legyen szükség, amikor az igényeink megkívánják.

8. Kültéren is jól használható

Strapabírósága és vízállósága biztosítja, hogy nem csak konyhában és egyéb vizes helyiségekben alkalmazható, hanem akár kültéren is bátran bevethető. A kerti grill mellett, a nyári konyha tervezésénél is gondolkodhatunk a kompakt lap használatában. Biztosak lehetünk benne, hogy számos egyéb alapanyaggal szemben a kompakt lapon a szélsőséges időjárás sem fog ki.

Kültéri borításként is megállja a helyét!

9. A színekben rejlő lehetőségek

Az elegáns megjelenést tovább fokozhatjuk színekkel, hiszen eltérő mag és felület színeket választhatunk, ami határozottan egyedi, különleges és kifinomult megjelenést kölcsönöz a helyiségnek.

A színek megválasztásakor egyéni ízlésünket bátran megélhetjük, sőt, akár több színt is alkalmazhatunk a különféle felületeken, így téve igazán változatossá és egyedivé a konyhánkat.

Látható tehát, hogy mindig érdemes nyitottnak lennünk, és a jól bevált alapanyagok mellett megismerkedni az újdonságokkal is. A technológia fejlődésével egy-egy alapanyag egyre több igényt képes kielégíteni. Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet a kompakt lapok iránt, keress minket bizalommal, és tervezzük meg együtt strapabíró konyhádat!