• de

Kategória: Blog

A kisgyermekek birodalma – A gyerekszoba elmaradhatatlan bútorai, 2. rész

Amikor egy otthonba új családtag érkezik, kétségtelen, hogy rengeteg minden megváltozik általa. Nincs ez másként a lakás berendezését illetően sem, hiszen egy új jövevény saját szobát, de legalábbis saját kis teret igényel. Lássuk, hogyan változik a gyerekszoba a kis lakója cseperedésével!

Így válaszd ki a tökéletes étkezőasztalt

Blogunkban már többször is említettük, mennyire fontos a konyha, az étkező rész, hiszen gyakran ez a helyiség az otthon lelke. Az étkezőasztal körül gyűlünk össze, és sokkal több minden történik itt egyszerű étkezésnél. Nagy beszélgetések a jóleső falatok mellé, sok nevetés, családi kupaktanács. Ha számodra is fontos mindez, nem mindegy, milyen asztalt választasz.

Kényelmes és praktikus bútorok a lakásban

Lakásunk kényelmes kialakítása biztosítja számunkra a feltöltődést és a kellemes hangulatot. Ha igényeinknek megfelelően alakítjuk ki, biztosan sokkal jobban fogjuk érezni magunkat benne a mindennapok során, sőt a pihenés mellett még a karbantartás, a takarítás is nagyobb élmény lesz. 

A babaszoba – A gyerekszoba elmaradhatatlan bútorai, 1. rész

Egy enteriőr kialakítása soha nem egyszerű feladat. Tovább nehezíti a helyzetünket, hogy a kinézet mellett a praktikumot is szem előtt érdemes tartanunk. A gyerekszoba – ideértve a babaszobát – különösen sok odafigyelést igényel, ha valóban minden szempontra figyelni szeretnénk, ami kielégíti a felnőttek és a gyermekek igényeit is.

Hygge – avagy hogyan válik a lakásod otthonná

A hygge kifejezés, amely a dán nyelvből ered, az elmúlt években meghódította a világot. Mára egyre többen tudatosan alkalmazzák a mindennapjaikban, illetve az otthonaikban. De vajon miben rejlik a hygge, azaz a dán életérzés titka és mitől olyan népszerű?

Ökológiai lábnyomunk a konyhában

Az ökológiai lábnyom megmutatja, hogy a populáció egy meghatározott részének milyen nagyságú és mennyiségű termőföldre, ivóvízre vagy éppen tengervízre van szüksége önmaguk fenntartásához. Jelentősége több mint pusztán egy újabb statisztikai számadat, hiszen bolygónk élhetőségére mutat rá és minősíti a hozzáállásunkat is.

Éleszd fel otthonod valódi fából készült bútorokkal!

A fa az egyik legelterjedtebb bútor alapanyag az egész világon. Népszerű, hiszen tartós, ráadásul számos különféle módon alakítható, felhasználható: számunkra nincs szebb a fából készült bútoroknál! Bár az utóbbi években a tömörfa háttérbe szorult, most újra trend a természetesség, így reneszánszukat élik ezek a fabútorok is.

Tudatosság a faiparban – Így támogatjuk mi a környezetet

Az elmúlt évtizedekben globálisan egyre nő az emberiség fogyasztása. Mindez hatalmas felelősséget rejt magában, hiszen a fogyasztás megnövekedésével rendkívüli mértékben terhelhetjük a környezetünket. Ezért fontos, hogy életünkben a lehető legtudatosabbak legyünk valamennyi területen, így a munkánk során is.