• de

Kategória: Blog

Kényelmes és praktikus bútorok a lakásban

Lakásunk kényelmes kialakítása biztosítja számunkra a feltöltődést és a kellemes hangulatot. Ha igényeinknek megfelelően alakítjuk ki, biztosan sokkal jobban fogjuk érezni magunkat benne a mindennapok során, sőt a pihenés mellett még a karbantartás, a takarítás is nagyobb élmény lesz. 

A babaszoba – A gyerekszoba elmaradhatatlan bútorai, 1. rész

Egy enteriőr kialakítása soha nem egyszerű feladat. Tovább nehezíti a helyzetünket, hogy a kinézet mellett a praktikumot is szem előtt érdemes tartanunk. A gyerekszoba – ideértve a babaszobát – különösen sok odafigyelést igényel, ha valóban minden szempontra figyelni szeretnénk, ami kielégíti a felnőttek és a gyermekek igényeit is.

Hygge – avagy hogyan válik a lakásod otthonná

A hygge kifejezés, amely a dán nyelvből ered, az elmúlt években meghódította a világot. Mára egyre többen tudatosan alkalmazzák a mindennapjaikban, illetve az otthonaikban. De vajon miben rejlik a hygge, azaz a dán életérzés titka és mitől olyan népszerű?

Ökológiai lábnyomunk a konyhában

Az ökológiai lábnyom megmutatja, hogy a populáció egy meghatározott részének milyen nagyságú és mennyiségű termőföldre, ivóvízre vagy éppen tengervízre van szüksége önmaguk fenntartásához. Jelentősége több mint pusztán egy újabb statisztikai számadat, hiszen bolygónk élhetőségére mutat rá és minősíti a hozzáállásunkat is.

Éleszd fel otthonod valódi fából készült bútorokkal!

A fa az egyik legelterjedtebb bútor alapanyag az egész világon. Népszerű, hiszen tartós, ráadásul számos különféle módon alakítható, felhasználható: számunkra nincs szebb a fából készült bútoroknál! Bár az utóbbi években a tömörfa háttérbe szorult, most újra trend a természetesség, így reneszánszukat élik ezek a fabútorok is.

Tudatosság a faiparban – Így támogatjuk mi a környezetet

Az elmúlt évtizedekben globálisan egyre nő az emberiség fogyasztása. Mindez hatalmas felelősséget rejt magában, hiszen a fogyasztás megnövekedésével rendkívüli mértékben terhelhetjük a környezetünket. Ezért fontos, hogy életünkben a lehető legtudatosabbak legyünk valamennyi területen, így a munkánk során is.

Feng shui – Így alakítsd ki az otthonodat 2020-ban

Új év, új élet! Januárnak a legtöbben néhány fogadalommal és újult erővel vágunk neki. Ahhoz, hogy ez a lendület kitartson és hűen követni tudjuk elképzeléseinket, fontos a kiegyensúlyozott, harmonikus élet megteremtése. Ehhez első lépés a környezetünk rendezett kialakítása. Lássuk, mit ajánl a feng shui a harmónia eléréséhez!

3+1 ötlet térelválasztáshoz

A nagy, nyitott terek egyre népszerűbb enteriőr megoldások. Míg régebben a különálló helyiségek kialakítására törekedtek az építészek, ma már az egybenyitott terek hódítanak, mind az otthonok, irodák esetében. Nem mindenkinek praktikus azonban ez a kialakítás. Ha te is azon gondolkozol épp, hogyan lehetne ízlésesen felosztani a rendelkezésedre álló teret, olvass tovább!