• de

Cégünkről

A Csercsics Faipari Kft. legfontosabb célkitűzése, hogy jó minőségű árut, kedvező áron és jó feltételekkel kínáljon a vevőinek.

Ezen vevői igények minél magasabb szintű kielégítéséhez rendíthetetlenül keresi az innovatív, folyamatosan megújuló, modern faipari, asztalosipari megoldásokat a hazai és exportpartnerek számára.

Cégünk célul tűzte ki, hogy az ország területét szinte 100%-ban lefedő viszonteladói hálózatát erősítse, illetve még nagyobb részesedést vállaljon a nyugati piacokból.

A Csercsics Faipari Kft. vezetése és minden dolgozója arra törekszik, hogy magas szintű szolgáltatásaival egy megbízható partneri környezetet alakítson ki.

2019-es év fontosabb célkitűzései:

  • tömörfa asztal megrendelés állomány növekedés, a 2017 és 2018-as beruházások után
  • új tömörfás termékek gyártásának elnyerése
  • internetes kereskedelem fokozása, webáruház fejlesztése
  • ausztriai, svéd és egyéb nyugati országokkal kapcsolatépítés

Az évek mögöttünk, a tapasztalat mellettünk, a feladat előttünk.

Történetünk

A vállalkozás 1989. január 3.-án alakult, mint egyéni vállalkozás. A cég alapítója Csercsics Antal, aki kezdetekben Toronyban a családi háznál tevékenykedett. Mivel a kis méretű 37 m2-es műhelyben egy idő után már nem fért el, ezért a falu szélén vásárolt a család egy területet, ahol lehetőség nyílott a terjeszkedésre. A cég jelenlegi székhelye Toronyban található, amely az osztrák-magyar határ közelében helyezkedik el.

A telephely a kezdeti időszakban még csak 350 m2 területű volt, amelyen élfóliák gyártásával foglalkoztunk. A faiparnak ezen területe eléggé választékhiányos volt akkoriban, így érthető a cég termékeire való hatalmas igény, és ennek következtében a gyors fejlődés beindulása.

1991-ben már megvolt az anyagi forrás is ahhoz, hogy nagyobb területen valósítsák meg elképzelésüket, és kialakítsák a 300 m2-es bemutatótermet, az amúgy egy hektáros megvásárolt területen. 1992-től ugyancsak vásárlói ösztönzésre bútorlap kereskedelemmel és méretre vágással bővült a vállalkozás szolgáltatásainak köre. A későbbiek folyamán pedig ez kiegészült még a bútorgyártáshoz szükséges termékek forgalmazásával is.

1994 végére megépült a lapszabász üzem, melyben méretre vágás, fóliázás, éllécezési munkafolyamatok zajlottak.

A cég folyamatos fejlődését mi sem tükrözi jobban, mint hogy az első öt év fejlesztéseit, terjeszkedéseit saját erőből finanszírozták. Az első három évben az árbevételek évről-évre megsokszorozódtak, és az ezt követő évek során is folyamatos árbevétel növekedés volt tapasztalható.

1995-ben újabb nagy beruházások vették kezdetét. Megvásárolták az első szállító járművet, belekezdtek a 2000 m2-es szerelvényraktár építésébe. Megkezdték emellett az ajtógyártáshoz szükséges gépek beszerzését, valamint egy 1000 m2-es ajtógyártó üzem felépítését is, amely a következő évre el is készült.

1997-ben beindult a 3D-s (vákuumfóliázott) ajtók gyártása, melyekre mai napig van igény.

2000-ben a vevői igények kielégítését szem előtt tartva újabb újdonsággal álltak elő és megkezdték a tömörfa ajtók gyártását. Ehhez Murakeresztúron vásároltak egy 2500 m2-es üzemet, ahol korábban is faipari tevékenység folyt. Ebben az üzemben történik a fa, furnérozott ajtók, mándlirúd gyártása. 2008-tól ez az üzem az étkezőgyártásban is fontos szerepet játszik.

2001-ben lehetőség nyílt a Széchenyi-terv keretien belül újabb beruházások megvalósítására. Ekkor épültek meg az új épületek, mint az ajtófront gyártás és kazánház épületei. A fóliázott frontgyártás fejlesztéséhez új gépek beszerzésére is sor került.

A fa és furnérozott frontok felületkezelése Murakeresztúron megszüntetésre került és innentől a toronyi új üzem festő részlegében végezték. A termékfejlesztések eredményeképpen bevezetésre került antikolt ajtóknak a felületkezelését is ebben az üzemben végzik.

2001-ben az EN ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszer került bevezetésre.

A cég létszáma 2003-ban érte el az eddigi csúcsot, 170 főt, mely az alapításkorit figyelembe véve jelentős fejlődésnek tekinthető, amelyhez természetesen elengedhetetlen feltétel volt a vevői kör bizalma és kitartása.

2005-től a kiskereskedelmi üzletben a Piper bútorlátvány tervező program került bevezetésre. A vásárlónak igénye szerint megtervezik a bútort. A program segítségével rövid idő alatt tudják változtatni a bútorfrontok, a korpusz színét, az ajtó típusát, a fogantyúkat és az egyéb kiegészítőket.

Ugyanezen év októberétől a lapszabászati tevékenység minőségi javítása érdekében egy új Holzma táblafelosztó gépet állítottak üzembe.

2006 év elején elindították egy új integrált vállalatirányítási rendszer bevezetését, amely az MBI software company terméke.

2008-ban elkezdték a tömörfa étkező garnitúrák gyártását a német piacra, ez a válság kezdetével egy időben érkezett a céghez, de rövid idő alatt megerősödött és a negatív hatásokat jelentősen ellensúlyozta.

2010-ben a német piac minőségi és mennyiségi igényeinek megfelelni akarva szakmai gyakorlatokon vettek részt. Elindították a magasfényű „plexi” ajtók fejlesztését, később forgalomba hozatalát.

2012-ben pályázati úton új élzárógépet, és elszívórendszert kapott a lapszabászat, ahol a régiek cseréje 11 év után már szükségszerű volt. Év elején megújtották honlapukat és év végére elindították webshopukat is.

2013-ban ismét pályázatokat nyertek, ezúttal az informatikai rendszer megújítására, valamint munkarő felvételre.

A gazdasági világválság és annak még mindig tartó utózöngéi, valamint a hazai piaci helyzet stagnálása-romlása, a Csercsics Faipari Kft.-t sem kerülte el. Az értékesítési lehetőségek leszűkültek. Azonban a kihasználatlan kapacitások lekötése sikerrel járt. 2017-ig terjedő időszakban bankot váltottunk, a gyártási folyamatokat racionalizáltuk, fejlesztettük.

A korábbi évek sikeres gazdaságpolitikai, pénzügyi, optimalizálási tevékenységei 2017-re meghozták eredményüket, cégünk ismét felfelé ívelő spirálba került, így részben önerőből, részben banki hitel segítségével a tömörfa gyártásunkat fejleszteni
tudtuk. A murakeresztúri üzemünket átalakítottuk, hogy egy komplett gyártástechnológiai sort tudjunk felállítani 3 új gép beépítésével: sorozatvágó, 5 fejes gyalugép, optimalizálógép. Emellett felújítottuk villamos hálózatát, elszívó rendszerét is. A toronyi üzemben pedig egy 1300mm széles kontaktcsiszolót állítottunk üzembe, ezt már pályázati segítség útján.

A fejlesztéseknek köszönhetően a megnövekedett gyártási kapacitással hatékonyabban, megbízhatóbban tudjuk kiszolgálni megrendelőinket, valamint folyamatosan keressük a lehetőséget a keletkező szabad kapacitások lekötésére. Fontos lépés volt a Soproni Egyetemmel és a szombathelyi Hefele Menyhért szakiskolával karöltve a duális képzés, „utódnevelés” elindítása, melyben a végzett diákok egy része meg is marad cégünknél, erősítve azt, az iskola idő alatt megszerzett tapasztalatokkal. Ezt a vonalat folyamatosan visszük tovább és várjuk a jelentkezőket.
A jövőbe tekintve, újabb fejlesztésekre készülve, átlag 95 fővel várjuk az elkövetkező évek kihívásait, melyet az Ipar 4.0 (4. ipari forradalom – robotizáció, teljes automatizálás) fog eredményezni.