• de

Gyakran Ismételt Kérdések

Felárak:

2017.01.01-től fóliás frontjainkra nem számolunk egyedi felárat, a többi felár változatlan.

Reklamáció kezelése saját gyártású terméknél:

Írásban kell, hogy a reklamációt megkapjuk, esetleg képet is kérünk csatolni. A reklamációs levélnek tartalmaznia kell a következőket:

  • reklamáció oka
  • méretek és darab számok
  • megrendelés száma, dátuma

Ha ezek alapján eldönthető, hogy jogos a reklamáció /pl fólia rövidülés stb./, akkor azonnal kiírjuk újragyártásba. Amennyiben úgy néz ki, hogy lehet javítani, akkor viszont meg kell várni, míg visszaérkeznek az ajtók. A reklamációkat soron kívül kezeljük!
A reklamált árut minden esetben kérjük visszaküldeni.

Reklamáció kezelése továbbforgalmazott termékeknél:

A szükséges reklamációindító lépések megegyeznek a fent leírtakkal.

Amennyiben téves szállítás és/vagy mennyiségi eltérésből adódik a reklamáció, a terméket cseréljük, a számlázást javítjuk.

Minőségi kifogás esetében a garanciával rendelkező termékeket soron kívül cseréljük, a garanciával nem rendelkező termékek visszaérkezés után, elbírálás/megegyezés alapján kerülnek elbírálásra.

Számolási módszerek:

  • Betétes ajtók: megfelelő üveges ajtót árával kell kalkulálni + betét méretét kiszámolva annak m2-es árával.
  • Kétoldali fóliázás: kiszámoljuk a marásminta és a színkategória szerint + bérfóliázást számolunk a másik oldalra.
  • Üveges ajtók: fóliás ajtónál üveges felár jön a széria árára
  • tömörfa és furnéros ajtónál viszont le kell vonni az üveges felárat.

Gyártási határidők:

Ajtófrontoknál: Letölthető gyártási határidős táblázat (kiszállítás ideje nem tartozik bele)

Bútorlapok: Megrendeléstől számított 5-15 munkanap, a munka milyenségétől függően.

Módosítás:

24 munkaórán belül írásban!

24 órán túli módosításokra, csak az addig elvégzett munkák megtérítése mellett van lehetőség!

Méret módosítás esetén, ha kicsúszunk a határidőből és az ajtó gyártása már elkezdődött, akkor lehetőség van a gyártást leállítani és csak az addigi költségeket kell megtéríteni.

Színkategóriák:

Letölthető fólia színek táblázata

Az összes magasfényű fólia 1-es színkategória, kivéve a 62. magasfényű fehér, 68. magasfényű fekete, és a 70. magasfényű vanília, amik 3-as kategória, azonban ezekre a fóliákra is azok a megkötések vonatkoznak, mint a többi magasfényűre, ezeknek csupán a beszerzési forrása kedvezőbb. Tehát, 1m feletti méretnél csak úgy gyártjuk le, ha szétosztjuk a méretet, vagy kapunk egy nyilatkozatot, hogy a megrendelő lemond a fóliázásnál a reklamációs jogáról.

Megrendelés menete:

Egy megrendelőlapon leadott különböző gyártási határidejű ajtóknál, a leghosszabb határidejű a mérvadó! Tehát például, ha S.O.S. ajtófrontokat és egy domború ajtót egy lapon rendelünk, akkor ez a rendelés 17 munkanapra lesz visszaigazolva, hiába 5 munkanap az S.O.S. program.

Egy megrendelőre csak egyfajta marástípus vihető fel, a tévedések elkerülése érdekében. Amennyiben nem így kapjuk, mi azt szétbontjuk, viszont az ebből adódó határidős késésekért felelősséget nem vállalunk.

Max hosszúságok és szélességek:

Maximális fóliázható méret: 2500×1200 mm (magasság X szélesség)

Maximális marható méret: 1500×3000 mm

FONTOS: A fordított szálirányú fóliáknál amennyiben, az nem vízszintes száliránnyal kel,l ez a méret 1200×2500, a fólia méretei miatt, 1200 mm-nél magasabb ajtót nincs lehetőség lefóliázni.

Minimális méretek, melyekbe még minta kérhető: letölthető táblázat
Üveg méretek üveges ajtókhoz: letölthető táblázat

Nagyméretű tömörfa ajtólap vásárlásánál egy fix osztó betervezése feltétlenül szükséges, elkerülve az ajtólapok deformálódását, javítva stabilitását.

Bérfóliázás:

A gyártást minden esetben a legjobb tudásunk szerint végezzük, de az alapanyag minősége, kora, a felület előkészítése, a marás mélysége, mind kockázati tényező, az előzetes átvizsgálás sem garantálhatja a hibátlan végterméket.

Gyakorivá vált a „nyúzott” elöregedett ajtók bérfóliáztatása, amely további kockázatokat rejt magában, az elvárt minőség elérhetősége tekintetében.

A gyártás során sérült ajtók reprodukálása rendkívül bonyolult és néha lehetetlen, néha aránytalanul költséges, az esetlegesen felmerülő költségek a megrendelőt terhelik.

A fentiek miatt, bérfóliázást csak a megrendelő felelősségére végzünk, bérfóliázásra garanciát nem vállalunk!

Amennyiben a bérfóliázásra küldött anyagot, az előzetes átvizsgálás alapján, fóliázásra alkalmatlannak ítéljük, a szállítási költség és bármely más felmerülő költség a megrendelőt terheli.

Alapanyag: 16-22 mm lehet.

Bérfóliázást, hozott fóliával nem vállalunk.

Előre kifalcolt üveges ajtó bérfóliázását, illetve hozott fóliával bérfóliázást nem vállalunk.

Szállítással kapcsolatos kérdések:

Kiszállítási díjaink az oldal láblécében található “Szállítási Információk” menü szerint.

Gyorspostás szállításnál sérülten érkezett az áru, mit tegyek?

Fontos, hogy amikor átveszik a gyorspostástól az árut és észlelik, hogy sérült a csomagolás akkor bontsák ki és addig ne engedjék el a futárt, míg fel nem veszi a jegyzőkönyvet. Ha a mi hibánkból ered a reklamáció, akkor reklamálás után elküldjük a jó terméket és mindjárt kérjük a gyorspostával a visszárut, tehát azonnal vissza tudják küldeni a rosszat a mi költségünkre.

Fontos tudnivaló: Punto, Canto, Fiume, Melba marásmintákhoz, valamint plexis ajtókhoz (sima uni kivételével) front rajz kell, mert addig nem kezdjük el a gyártásukat!

Az 590, 718, 895, x 275 mm-es ajtóknál mindig kérjük feltüntetni, hogy sarokajtó lesz vagy nem! Ha sarokajtó akkor széria méretben számoljuk, és egyik oldalát nem marják, ha nem sarokajtó, akkor viszont egyedi árral kell számolni!

Lehetőség van sütő, páraelszívó és egyéb nagyobb hőt kibocsájtó készülékek közvetlen közelébe kerülő ajtók éleinek speciális védelemmel való ellátására, amennyiben a leadott rendelésen ezen ajtók jelölve vannak és ez a védelem 3 fm-ig ingyenes, az ez feletti részre 400 Ft/fm+ÁFA az ár!

Hogy kaphatok kedvezményt?

Rendszeres vásárlóként és a vásárlás mennyiségétől függően adható. A további tájékoztatásra Kocsis József Úrral kell felvenni a kapcsolatot. Lehetőség van fix vásárlói kedvezmény adására és egyedi árak kialakítására egyes termékekhez.

Viszonteladó szeretnék lenni!

Kocsis Józsefhez kell fordulni további egyeztetés érdekében!

“Plexis” látványterv készítés!

Minden esetben látványterv készül (uni+mintás ajtóknál), a mellékelt konyharajz alapján, melyet a megrendelőnek el kell fogadnia a gyártás megkezdése előtt. Az alapárba egy látványterv elkészítése és igény esetén annak minimális módosítása foglaltatik bele. Minden további látványterv és azok módosítása 15.000 Ft + Áfa / bútor munkadíjjal kiszámlázásra kerülnek a végfelhasználó felé. Amennyiben a látványtervekből megrendelés lesz, ezt az összeget jóváírjuk a végösszegből.