• de

Árváltozás (saját gyártású termékek)

Még el sem múltak a pandémia keltette gazdasági nehézségek, közte áru és alapanyag hiányok, folyamatos költség növekmények, újabb rendkívüli kihívásokkal kell szembe néznünk, nevezetesen az orosz-ukrán háború által generált gazdasági kihatásokkal.

 

A folyamatos termelést és kereskedelmet biztosítandó folyamatos alapanyag és áru ellátás biztosítása jelentős erőfeszítéseket igényel, a feladattal mindezidáig eredményesen birkóztunk meg. Ügyfeleink igényeit – ugyan kissé megnövekedett teljesítési idővel, szinte hiánytalanul teljesíteni tudtuk. Az újabb rendkívüli kihívások mellett is célunk Ügyfeleink megbízható, maradéktalan kiszolgálása.

Sajnos a folyamatosan begyűrűző költség növekményeket már nem tudjuk tovább kigazdálkodni, azt kénytelenek vagyunk a saját gyártású termékeink eladási áraiban is érvényre juttatni. A jelenlegi ismert gazdasági és világpolitikai körülmények között, a közeli jövő is tele van bizonytalanságokkal, pl. Ft/Eur árfolyam alakulása, infláció alakulása, háborús helyzet alakulása. Ezért az árnövekményt felár formájában érvényesítjük. Az előző évben is felár formában kezdtük el a költségnövekmény érvényesítését a saját gyártású termékeink esetében. Ugyanezt az árazási technikát kívánjuk folytatni, a jelenleg alkalmazott 10%-os „költség növekmény” felárat, 24%-ra módosítjuk az érintett saját gyártású termékek esetében, kivétel a tömörfa bútorfrontok, ahol fafajonként eltérő az áremelkedés mértéke. A kiadott árlistáinkban minden esetben az emelt árak fognak szerepelni, de a számlán a már ismert módon az alapárakat, és külön sorban a „költség növekmény” felárat tüntetjük fel.

Az árváltozást a 2022.04. első napjától leadott megrendelésekre kívánjuk érvényesíteni.

Az érintett termékkörök: plexis, natúr, fóliázott és festett bútorfrontok és kiegészítők, mindenféle kivitelben, tömörfa bútorfrontok, kiegészítők, tömörfa fogantyú profilok és furnérozott bútorfrontok, valamint elszívó kürtők.

A korábban kiadott egyedi árak és árajánlatok visszavonásra, ill. felülvizsgálatra kerülnek.

Reméljük, hogy a pandémia és a háborús helyzet, mind az ahhoz kapcsolódó kiszámíthatatlan gazdasági helyzet mielőbb rendeződik és mindannyian sikerrel túljutunk ezen a rendkívüli időszakon.

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük.

Kocsis József
Általános igazgató

Bútorfront árlista